Biorevitalizacija lica – brzo i efikasno podmlađivanje kože


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

Tokom starenja koža gubi svoju elastičnost, postaje opuštena i manje hidrirana. Razlog tome je trošenje depozita hijaluronske kiseline, kao i problematična genetika, uticaj UV zraka ili loš kvalitet vazduha i pogrešne  životne navike, poput pušenja I nezdrave ishrane. Biorevitalizacija kože služi tome da uspori ili ublaži starenje kože i pri tom joj da mladalačku teksturu i predivan ten.

                                               Šta je biorevitalizacija?

Tretmanom biorevitalizacije lica ojačava se koža i aktiviraju se ćelije za obnovu, pa struktura lica postaje kvalitetnija. To je primetno već nakon prvog tretmana. Za podmlađivanje kože se koriste hijaluronska kiselina, supstance koje se već nalaze u koži, kao i supstance  DMAE. Iz tog razloga je biorevitalizacija bezbedan tretman. Dakle, tokom ovog procesa koža se hidrira, ojačava, podstiče samoobnavljanje i doprinosi boljoj strukturi kože. Pored kože lica, tretman biorevitalizacije se primenjuje i na koži vrata i na dekolteu, na šakama i za opuštenu kožu (nadlaktice, stomak, unutrašnju stranu butina). Najbolje je koristiti je kao preventivu za starenje kože.

                                            Kome je potrebna?

Činjenica je da procesu starenja niko nije umakao i da taj proces određuje više spoljašnjih i unutrašnjih faktora. Međutim, nije isto da li nam lice ostari sa trideset ili sa šezdeset godina! Stoga je, logično zaključiti, da je biorelvitalizacija najpotrebnija osobama u srednjim godinama. Ipak, s obzirom na to da se ovim tretmanom starenje može odložiti, sve češće ga koriste i osobe mlađe životne dobi. Zatim, ukoliko postoje dodatni problemi na koži, poput fleka, pega, podočnjaka ili ožiljaka na licu, takođe biorevitalizacija može biti spas. Ovaj tretman je vrlo potreban i svima onima koji se intenzivno izlažu suncu ili mnogo polažu na solarijume. Sa druge strane, stručnjaci preporučuju ovaj tretman i pre i posle odlaska na more. Tako će koža biti dovoljno hidrirana i zaštićena od dejstva jakih UV zraka. Zavisno od tipa tretmana revitalizacije, primenjuju se različite vrste preparata i različita dinamika samog procesa.

                                           Kako se izvodi biorevitalizacija?

Tretman biorevitalizacije je udoban i sasvim podnošljiv. Prvo se nanosi krema koja ima funkciju lokalnog anestetika, a potom se cela koža lica obrađuje sitnim iglicama, posebnom injekcionom tehnikom.

Posle tretmana na koži se pojavljuje blago crvenilo, a na mestima uboda slabo vidljive crvene tačkice. U retkim slučajevima se na mestu uboda mogu pojaviti male modrice. U tom slučaju se tokom oporavka od tretmana koriste i posebne kreme. Koža se oporavlja polako i kroz 1 do 3 dana je u potpunosti revitalizovana. Tokom prva 24h ne bi trebalo da se koža tretira ni na koji način – ni dodirivanjem, ni nanošenjem šminke, ni masiranjem. Tri dana pre i tri dana posle tretmana ne preporučuje se konzumiranje alkohola. A sedam dana posle tretmana ne bi trebalo posećivati solarijume, saune, bazene i fitnes centre. Nekoliko dana nakon prvog tretmana revitalizacije rezultati će biti vidljivi, a po završetku celog programa revitalizacije koža će biti potpuno osvežena – obnovljena, hidrirana, zategnuta, glatka i blistava.

Što se tiče dinamike tretmana revitalizacije, stručnjaci preporučuju 3 procedure u razmaku od 3 nedelje. U većini slučajeva šeme koje se koriste su 1 do 2 tretmana u razmaku od 6 meseci, dakle po dve kompletne procedure godišnje.




Srodni tekstovi:


Koliko često muškarci treba da idu na pregled prostate

Vrlo često se čuje da su urološki problemi kod muškaraca intenzivniji poslednjih godin...

Detaljnije

Karakteristike koje ima rebrasti karton u rolni za višenamensku upotrebu

Upotreba različitih materijala za zaštitu prostora, pakovanje i otpremanje tereta, kao i ...

Detaljnije

Dentalni turizam sve popularniji u Srbiji

Stomatološki ili dentalni turizam poslednjih godina dobio je zamaha u Srbiji. Kako su stomato...

Detaljnije

SVE ŠTO STE HTELI DA ZNATE O UGRADNJI ZUBNIH IMPLANATA?

Jedan od najverovatnije najboljih izuma medicine, koji se tiču i estetskog zdravlja jesu zubni impla...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS