Da li je erotska masaža može biti zamena za seks?


Moda Zanimljivosti


Kada pomislimo na masažu, prva asociajcija uglavnom bude tzv “tradicionalna” masaža. Ova masaža može biti sportska, relaks ili terapijaska i njena primarna namera je da ublaži napetost ili bol.

S druge strane, erotska masaža predstavlja nešto mnogo kompleksnije. Zapravo, erotska masaža je mnogo više od obične masaže. Prvo i najvažnije, sjajan pristup povezivanju i upoznavanju sopstvenog i tela seksualnog partnera.

Erotska masaža ima mnogo sjajnih efekata i može biti terapeutska. Međutim, najveća prednost ovog oblika masaže je sposobnost prevazilaženja seksualnih blokada uz vraćanje snage, mladosti, dugovečnosti, izdržljivosti i seksualne  vitalnosti.

Često se može čuti da je dobra masaža bolja od seksa. I ovo zapravo ima savršenog smisla jer i kod erotske masaže, naš mozak oslobađa iste hemikalije za dobar osećaj kao i kod samog seksualnog čina.

Erotska masaža je mesto gde se sve vaše fantazije o srećnom kraju ostvaruju. Pored brojnih igrarija, igračaka za odrasle i ulja koje možete naći u sexy shop-u nemojte zanemariti senzualnost koju vam može doneti erotska masaža.

Koja je razlika između erotske i tradicionalne masaže?

Tradicionalna masaža uključuje masažu mišića laganim pokretima sa ciljem da se opusti celo telo. Tradicionalne masaže ne obuhvataju „intimne regije” što znači, u tradicionalnoj masaži, nema bilo kakvog dodira intimnih delova tela.

Ali šta je sa erotskom masažom? Pa, tu stvari postaju malo eksplicitnije. Glavna razlika između tradicionalne masaže i erotske masaže je seksualno uzbuđenje i tzv ”happy ending”. 

Sa ciljem potpunog opuštanja i dožvljavanja vrhunca, erotska masaža nas vodi kroz niz senzacija uz adekvatno stimulisanje onih delova tela, koje tradicionalna masaža zapostavlja.

Pored fantastičnih iskustava koje može pružiti, erotska masaža predstavlja jedan vid treapeutskog delovanja na seksualnost parova ili same osobe dozvoljavajući da upoznaju sebe, svoje telo i potpuno se otvore za seksualnost.

Da li je erotska masaža zdrava?

Ovaj vid masaže je I dalje tabu tema posebno ukoliko se ona naplaćuje jer kao takva često biva gurnuta na marginu zakona iako je neretko sastavni deo terapije za parove. Bez obzira na to, dokazano je da erotska masaža može pomoći u poboljšanju zdravlja na različite načine.

Opuštanje i zadovoljstvo su očigledniji, ali neke druge prednosti ovog vida masaže mogu vas iznenaditi. Neki od neverovatnih rezultata su smanjenje seksualnih problema, jače i duže erekcije, manje anksioznosti i stresa, porast samopouzdanja, smanjenje bolova pri seksualnom odnosu, veća seksualna izdržljivost kao i lakše dostizanje orgazama. Tu su i drugi benefiti poput manje bolnih menstrualnih ciklusa kod žene i olakšavanje problema sa prostatom kod muškaraca. 

Sa iskustvom erotske masaže, osoba može proći kroz pravu transformaciju u kojoj se njeno celo telo može probuditi i preoblikovati, što će dovesti do neverovatno ishoda koji menjaju život. Bićete otvoreniji da prihvatite svoje telo, svoju seksualnosti i otvorite vrata svojim fantazijama.

Ponekad seksualni čin zaista može biti precenjen, a sa erotskom masažom obogaćenom sa par seksi ulja za masažu iz apoteke ili obližnjeg sexy shop-a doživećete nove horizonte. 

Pred vama je nekoliko saveta kako erotsku masažu sprovesti u delo i učiniti je posebnom za svog seksualnog partnera ili partnerku. 

Zatamnite svetla za bolje raspoloženje

Ponekad se osvetljenje od vitalnog značaja za potpuno opuštanje. Tek po neki obris ili senka biće dovoljni da probude maštu. Započnite korišćenjem toplih ili zemljanih boja da bi se osećali prijatno i voljeno. Pažljivo birajte muziku, i obratite pažnju na prijatnu temperatura u prostoriji. Ne zaboravite da će ubrzo doći do usijanja, pa neka u prostoriji bude prijatno.

Pažljivo birajte muziku

Bilo da pružate masažu svom muškom ili ženskom partneru, muzika će igrati ključnu ulogu u podizanju raspoloženja. Izaberite meke ritmične taktove koji će vam doneti pojačanu senzaciju. 

Mirisi su fantastični intro 

Ugrejte atmosferu nekim ukusnim erotskim esencijalnim uljima poput jasmina ili sandalovine, da biste stvorili dobar uvod za vrući scenario. 

Kažu da su mirisi jači od slike, zato učinite da se svaki miris ureže u memoriju kao fantastično iskustvo.

Potrudite se da stvorite posebnu “vremensku kapsulu”

Iskustvo koje vam može priuštiti erotska masaža može vas lansirati u neviđene visine, dovoljno da zaboravite na sve obaveze, rokove i probleme. Zato iskoristite to, isključite telefon i dozvolite sebi čarobno iskustvo.

Koristite seksi i sigurnu komunikaciju

Od ključne važnosti je bezbedna komunikacija ključna tokom bilo koje vrste erotske igre. Bez obzira da li je sexy shop vaš prijatelj u izboru raznih bandažera i/ili strapova, ili birate senzualnu, erotsku masažu, apsolutno je od vitalnog značaja da otvoreno komunicirate sa svojim partnerom.

Možda postoje delovi tela koje vaš partner više voli da označi kao „nedozvoljene”. Definišite sigurne reči ako stvari postanu  neprijatne. Dakle, sigurna komunikacija je apsolutna obaveza.

Rekviziti, ulja i igračke? Zašto da ne?!

Da li ste ikada sanjali o erotskoj masaži pomoću ulja, voska ili igračaka iz obližnjeg sexy shop-a? Uz dobro raspoloženje, zadovoljstvo se može poboljšati erotskom masažom upotrebom stvari poput vrućeg voska za masažu ili prirodnih ulja.

Ali budite oprezni, jer opekotine su potpuna suprotnost srećnom kraju erotske masaže. Da biste bezbedno koristili vosak tokom masaže, uverite se da koristite sveće koje su izričito namenjene za erotsku igru.

Igračke iz sexy shop-a nisu neophodne za izvođenje erotske masaže, ali mogu dodati polet. To može uključivati vibrator, dildo po izboru, ili možda neki povez preko očiju, izbor je na vama.

Dobro kontrolišite intenzitet dodira

Postoji toliko mnogo tehnika dodira koje možete koristiti kod erotske masaže. 

Koju god tehniku da koristite, osnovni je da pratite telo vašeg partnera. Važno je u početku koristiti veoma lagan dodir.

Kada osetite da se vaš partner/partnerka dovoljno opusti, možete lagano masirati malo osetljivije delove tela. Prateći reakcije vašeg partnera, znaćete kada je vreme da, lagano i bez tenzije sa ruku, nogu,  i butina pređete na intimnije delove tela.

Ukoliko dobro pratite reakcije tela partnera/partnerke možete lako biti u prilici da vašeg partnera dovedete do vrhunca. Ukoliko pred sam vrhunac usporite tempo, ne samo da ćete pojačati uzbuđenje, već ćete izbezumiti vašeg seksualnog partnera. Ova „tajna“ je tehnika je poznata kao kontrola orgazma. 

Erotska masaža zaista može otvoriti vrata u svet seksualnosti. U stvari, to bi mogla biti ona dodatna iskra koja ponovo rasplamsava vatru između vas i vašeg ljubavnika/ce.

Neko uživa u ovoj masaži čak jer ona stvara osećaj rasterećenja, udobnosti i povezanosti dok neko uživa jer upozaje svoju sexsualnost i u tome nema prepreka. Ukoliko nikada niste probali ovu vrstu masaže i želite da uživate u blagodetima erotske masaže, ne plašite se da doživite nešto novo.

Za početak, porazgovarajte sa seksualnim partnerom o tome. Posetite neki sexy shop (makar inspiracije radi), nabavite par mirisnih sveća, po neko erotsko ulje (obratite pažnju da se mogu koristiti genitalno), zatamnite svetlo i zaigrajte novu igru jer su novi horizonti su pred vama.






Srodni tekstovi:


Koje benefite donosi SEO optimizacija sajta?

U vremenu u kojem živimo nemoguće je zamisliti svakodnevnicu bez upotrebe internet pretraživača i tr...

Detaljnije

Korisni saveti koji vam mogu pomoći da zaštitite ušteđevinu od visoke inflacije

Ceo svet se trenutno suočava sa inflacijom, a cene osnovnih namirnica, goriva i svih vrsta usluga ne...

Detaljnije

Kako izgleda biti roditelj bebi od godinu dana?

Imate dete koje je skoro oduvalo jednu svećicu na torti? Čestitamo, onda ste dobili i novu ulogu, a ...

Detaljnije

Prirodni preparati za negu kože i kose

Nega kože i kose je važan aspekt lepote i samopouzdanja za mnoge ljude. Međutim, često se suočavamo ...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS