LETOVANJE 2021: NAJLEPŠA MESTA KOJA MOŽETE POSETITI U TURSKOJ I EGIPTU OVOG LETA


Putovanje


Leto nam se bliži i što se nas tiče mi smo već u tom "osećaju", jer nam se pomalo čini kao da nam je prošlo leto ukradeno. Mi već planiramo more, već se spremamo, treniramo, kupujemo kupaće kostime, srećni smo i euforični. Već  zamišljamo sebe na plaži sa nekim koktelom. I ovo nam se čini kao sve realnija opcija. Što nam je prošle godine bilo zabranjeno, ove godine nam je dostupno i većina nas ima osećaj kao da nikada nije bila na moru. Elem, ukoliko se još uvek niste odlučili gde na letovanje 2021., imamo nekoliko predloga za vas a tiču se Turske i Egipta. 

AUSAN, EGIPAT 

Ukoliko budete odlučili da letovanje 2021 provedte u Ausanu u Egiptu, to će vam verovatno biti odmor za pamćenje. Ovo je ona vrsta letovanja za sve one koji nisu samo fokusirani na plaže i more, već imaju malo tog istraživačkog duha. To govorimo zato što svi koji budu došli ovde mogu da posete veoma popularan hram pod nazivom fila, zatim Nedovršeni obeliks, kao i mnogo drugih kulturnih  građevina i tvorevina, koje verno oslikavaju život starih Egipćana. Tako da, ako vam je ovo razdoblje istorije zanimljivo, ovde ćete pronaći svu svoju razonodu. 

HURGADA, EGIPAT

Naši turisti još od avgusta prošle godine ne prestaju sa posećivanjem Hurgade. Mnogi su bili čak i prvi put tamo baš ove godine i posećivali su Hurgadu, čak i u zimskim mesecima. Hurgada najviše odgovara našim turistima, jer je tamo pravo mesto za pravi hedonizam. Restorani, prelepe plaže, nekada su bila i mesta za izlazak, sada ih naravno zbog situacije sa korona virusom ima manje. Luksuzni hoteli, koji su pritom priuštivi građanima naše zemlje, sa all inclusive ponudom i bogatom trpezom, fenomenalnim bazenima i mnoštvom privatnih plaža su ono što mami svakog turistu.

TURSKA - ALANJA 

Grad kontrasta, upravo je to Alanja, koju nazivaju i turskom Majorkom. Uživaćete na svakom koraku. Alanja se nalazi u istočnom delu. Krase je peščane plaže, na kojima ćete želeti da se izgubite i na kojima ćete želeti da ostanete. Interesatna stvar kod Alanje jesu planinske reke, pa će vas neki pejzaži sasvim očarati. Ipak, savetujemo da se pre kupate u moru, jer su planinske reke hladnije dosta. Međutim, ako volite malo ekstremnije onda će vam i ova avantura prijati. Interesatno kod Alanje jeste i to što ovde možete posetiti drevne ruševina iz rimskog doba čak. I nemojte zamišljati ovo kao jedan sasvim i totalno istorijski grad, obzirom na to da ćete na svakom koraku primećivati i jako luksuzne hotele. 

TURSKA - KAPADOKIJA 

Zašto letovanje 2021. ne biste u potpunosti preokrenuli? Gledajte da pored mora obavezno posetite i nešto sasvim drugačije. Neka ovo letovanje bude sasvim aktivno. Samo ćemo reći - Kapadokija. Kapadokija je obavezna, jer znamo da vas neće ostaviti ravnodušnima, zbog istorije koja datira milionima godina unazad. Šetaćete na mestima na kojima su vulkani bili aktivni, na kojima su ljudi podizali svoje netipične domove. Ovo mesto je praktično muzej na otvorenom. Naravno, letenje balonom je neizostavni momenat. Ovde se sunce dočekuje iz vazduha na spektakularan način. Verujte nam, ovo putovanje će vas promeniti. 




Srodni tekstovi:


KAMINI OD KAMENA – ZIMA MOŽE BITI SAVRŠENA

Dolazi nam zima a sa njom i praznične i snežne radosti koja ona svake godine donosi ali zima sama po...

Detaljnije

Tehnološki progres u kuhinji - otkrijte novu dimenziju kućnih aparata!

Svedoci smo ere u kojoj tehnološki progres dramatično transformiše svaki kutak na&scar...

Detaljnije

Studije medicine u Beču – obrazovanje koje stvara kvalitetnu osnovu za zaposlenje

Prestonica i najveći grad Austrije, koji ima gotovo 2.000.000 stanovnika i istoriju koju ispisuje du...

Detaljnije

Šta sve treba da znate o kompleksu vitamina B

Grupa vitamina B kompleksa spada u najvažnije nutrijente za blagostanje našeg organizma. Leka...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS