Osteopatijom do rešenja gotovo svakog problema


Zdravlje i lepota Zdravlje i lepota

osteopatija

 

Za dobro zdravlje i dugovečan život potrebno je postići funkcionalno i harmonično jedinstvo čitavog organizma. Često se dešava da su lekarske dijagnoze usmerene na lečenje posledica bolesti, a zanemaruju se uzroci, a još manje se obraća pažnja na kompletno funkcionisanje organizma u celini. 

Pristup, koji pri postavljanju dijagnoze uzima globalnu sliku o stanju vašeg organizma, a ne samo simptome, poznat je široj svetskoj populaciji i ima dugu tradiciju staru već 150 godina. Navedeno lečenje se bazira na otklanjanju uzročnika skoro svakog problema, poštujući individualnosti svake osobe. Upoznajte se sa osteopatijom, tehnikom koja se danas primenjuje u celom svetu, a sve popularnija postaje i kod nas. 

 

Šta je osteopatija?

 

Svaki čovek čini jedinstvenu celinu, koja funkcioniše uravnoteženo. Ukoliko dođe do poremećaja te ravnoteže, nastaju bolesti, bolovi i različite povrede. Naš mišićno – skeletni sistem je nosilac našeg organizma, a on je usko povezan sa nervnim i limfnim sistemom i preko njih sa ostalim delovima tela. 

Osteopatija predstavlja neinvazivnu medicinsku metodu, koja se se bavi dijagnozom stanja vašeg organizma i procenom povreda, uz promovisanje zdravog načina života bez lekova. Ona se pokazala i kao odlična prevencija u sprečavanju pojava različitih oboljenja. Loša cirkulacija, migrena, artritis, bolovi u donjem delu leđa, nesanica, nervoza i napetost se mogu izlečiti ili umanjiti zahvaljujući osteopatiji. 

 

Šta podrazumeva osteopatski tretman?

 

Pod tretmanom osteopatije podrazumeva se aktivnost kroz masažu i vežbe istezanja. Na taj način dolazi do bolje cirkulacije, oslobađanja bola i napetosti u mišićima, povećanja pokretljivosti zglobova, kao i pravilnog držanja tela. Kombinacijom masaže, koja opušta tretirano područje, kao i istezanjem, koje vraća u ravnotežno stanje mišićno – skeletni sistem, organizam se oporavlja i zaceljuje. To dalje dovodi do olakšanja u vratnom delu, ramenima, zglobovima, kukovima i stopalima, a utiče i na smanjivanje migrene, izlečenje kod povreda pri bavljenju sportom, bolova u leđima kod trudnica, vrtoglavice, išijasa. 

Ukoliko se odlučite za primenu osteopatskog tretmana, prvo morate obaviti kontrolni pregled kod lekara specijalno obučenih za ovaj vid lečenja. U početku, vaš pregled će se zasnivati na razgovoru sa doktorom o simptomima i bolovima koje osećate, ali i o vašem celokupnom zdravlju. Zatim se pristupa promatranju držanja vašeg tela pri stajanju ili kretanju. Kada se odrede bolne tačke na vašem telu i intenzitet bola, lekari će vam predložiti jednu ili više tehnika koje će vratiti vaše zglobove i pršljenove u prvobitan položaj. Osteopatski tretman je krajnje bezbolan. Posle ovog tretmana, masaža napetih mišića će vam pomoći da se u potpunosti opustite. Uz dobre lekarske preporuke o vežbama koje ćete sami raditi i promenama u načinu života, vaši problemi se više neće vraćati. 

 

Ko može da koristi usluge osteopatije?

 

Osteopatija se može primeniti na korisnike svih starosnih grupa, kako starijih tako i onih najmlađih.  Radi se o potpunoj sigurnoj metodi, koju mogu primenjivati i deca i trudnice. Ova metoda lečenja je preporučljiva za osobe koje provode dosta vremena sedeći na poslu, kao i za starije ljude koji se slabo kreću, ali i za sportiste i ljude koji se veći deo dana fizički forsiraju. Za svaki bol postoji rešenje, potrebno je samo naći prave metode izlečenja. 

 

 






Srodni tekstovi:


Kupaći kostimi za novu sezonu

Iako zvanično nije počela sezona kupaćih kostima interesovanje za njih je uveliko u jeku i već se po...

Detaljnije

Studije medicine u Beču – obrazovanje koje stvara kvalitetnu osnovu za zaposlenje

Prestonica i najveći grad Austrije, koji ima gotovo 2.000.000 stanovnika i istoriju koju ispisuje du...

Detaljnije

Sportski suveniri iz Srbije, zemlje sporta

Srbija je poznata po bogatoj sportskoj istoriji i tradiciji koja seže više decenija u pro&sca...

Detaljnije

Najbolji načini za jačanje imunog sistema

Čini se da postoje neki ljudi koji potpuno lagano prolaze kroz sezonu prehlade i gripa a da se ne za...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS