ŠTA NAS NAJVIŠE ZANIMA? Najvažnije vesti dana – od vremenske prognoze do autoportreta Van Goga


Biznis Zanimljivosti


U moru informacija koje nas okružuju nekada je možda i teško napraviti selekciju i odlučiti se šta su zapravo najvažnije vesti dana. Iako ova selekcija na prvu loptu deluje kao ne tako težak zadatak, zapravo i nije tako. Nekada nije jednostavno „probrati“. 


Vesti je zaista mnogo i prenose se na najrazličitije moguće načine. Od najklasičnijih štampanih izdanja i pomalo zaboravljenih dnevnih novina, preko različitih magazinskih publikacija,  do informativnih emisija na radio-talasima i televiziji i interneta čijom pojavom nam je omogućeno da čitamo online vesti. Takođe, tu su i društvene mreže, na kojima se informacije šire brzinom svetlosti. Sa tako velikim mogućnostima i informacijama koje konstantno pristižu sa najrazličitijih strana, teško je odabrati najvažnije vesti dana koje ne smemo propustili ako želimo da budemo elementarno informisani o dešavanjima u zemlji i svetu. 

Uvek postoji minimum nečega što moramo znati i što nas prosto najviše interesuje ili nas se dotiče. Takve vesti su po pravilu obično i najčitanije.


Najvažnije vesti dana koje nas lično dotiču


Šta prvo pomislimo kada se probudimo ujutru a pred nama je spremanje za odlazak u školu, na fakultet, posao, ili u završavanje neke obaveze za taj dan. Naravno da pomislimo kakvo će biti vreme i shodno tome - šta ćemo obući. Logično, vremenska prognoza je po pravilu ono što se svakodnevno ubraja u najvažnije vesti dana. Pored dnevnih prognoza, ovde spadaju i dugoročne vremenske prognoze, za koje smo obično zainteresovani početkom meseca, nedelje, ili pak početkom leta ili nekog drugog godišnjeg doba. 


Takođe, u najvažnije vesti dana spada i sve ono što nas se na bilo koji način lično tiče. Na primer, u periodu kada je država dodeljivala 100 evra pomoći svim punoletnim građanima, sve objavljene informacije o načinu prijave, proveri statusa prijave, o terminima isplate, definitivno su bile najvažnije vesti dana. Sličnu situaciju imamo i danas kada je u toku podela vaučera za letovanje u Srbiji, pa sve informacije o ovoj temi spadaju u najvažnije vesti dana. 


U najvažnije vesti dana, na žalost, spada i hronika, koja je takođe deo svakodnevice. Ovde se neizostavno moraju navesti i vesti iz domena politike, biznisa, ekonomije. Za ljubitelje sporta – domaća ili strana prvenstva, rezultati utakmica NBA lige, a naročito uspesi i medalje naših sportista – sportske vesti definitivno spadaju u najvažnije vesti dana i možda ono prvo što listamo uz kafu. 


Ko želi da zna malo više


Ako ste generalno nešto zainteresovaniji za svet oko sebe, a pritom vam ni političke teme nisu strane, najvažnije vesti dana za vas će sigurno biti i one o dešavanjima u svetu. Informacija je zaista mnogo, a međunarodni politički odnosi neiscrpan izvor dešavanja i materijala. 


Otkrića iz sveta nauke, arheologije, umetnosti, takođe su informacije koje se u ne malom broju slučajeva mogu uvrstiti u najvažnije vesti dana i koje interesuju mnoge od nas. Ilustrativan primer za ovo može biti objavljena fotografija iz dubine svemira koja je pre samo nekoliko dana brzinom svetlosti obišla čitavu zemaljsku kuglu, bila u svim vestima i šerovana verovatno milionima puta. 

U sličnom maniru, svet se prethodnih dana zainteresovao i za otkriće autoporteta Van Goga, koji je pronađen tokom rendgenskog pregleda njegove slike „Glava seljanke“. 






Srodni tekstovi:


Šta karakteriše najbolji štapni usisivač za dom?

Kada opremate stan za useljenje, bilo da je reč o onom koji uzimate pod najam ili ličnoj imovini, za...

Detaljnije

Aparati koji su vam neophodni za adekvatnu brigu o zdravlju

Pored redovnih lekarskih pregleda i različitih zdravstvenih kontrola koje je preporučljivo obavljati...

Detaljnije

Gorjuss rančevi i torbe za male dame i mame sa stilom

Mnoge devojčice ali i njihove mame, već godinama unazad ne mogu da odole misterioznoj devojčici tamn...

Detaljnije

Igračke za decu-hit igračke u 2020.godini iz ugla jednog prodavca

Kako su klikeri ponovo u modi, a kuhinje nezaobilazna igračka za odrastanje dečaka I devojčicaU kom ...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS