Studije medicine u Beču – obrazovanje koje stvara kvalitetnu osnovu za zaposlenje


Biznis Obrazovanje



Prestonica i najveći grad Austrije, koji ima gotovo 2.000.000 stanovnika i istoriju koju ispisuje duže od 4 milenijuma, jeste Beč. Prepoznatljiv po kulturnim znamenitostima, dvorcima i utvrđenjima, istorijski značajnim umetnicima i turističkim atrakcijama, Beč je istovremeno bitno središte univerziteta. Studije medicine u Beču predstavljaju obrazovanje koje je poznato svuda u svetu kao inovativno, prestižno i kvalitetno.

Kako je Beč grad koji nije mnogo daleko od Srbije, veoma je popularan za studiranje i odlazak mladih iz naše zemlje u Austriju radi sticanja obrazovanja, veština i sposobnosti u željenoj oblasti zaposlenja. Studije medicine u Beču mogu biti savršen način da se stekne diploma i uverenje, kao i obezbede nenadmašna iskustva, a nakon toga i zaposlenje ili povratak u matičnu zemlju sa značajnim znanjem i ovladanim tehnikama rada.

Odlične pogodnosti studiranja u Beču – sve što je mladima potrebno u jednom gradu

Studije medicine u Beču mogu postati realnost uz apliciranje i vožnju automobilom od svega 6 časova, za razliku od drugih krajeva sveta. Ideja studiranja u Austriji za mlade iz naše zemlje je savršena prilika upoznavanja nove kulture, tradicije i običaja, istorije i ispisivanja sjajnih iskustava, paralelno uz sticanje kvalitetnog znanja i praktičnih veština. Prijava za osnovne studije najčešće traje do početka septembra, pa se tako nakon završene srednje medicinske ili srodne stručne škole mogu nastaviti studije u Beču. 

Velika prednost za mlade je to što se u prestonici Austrije nalazi veliki broj Srba, što je idealno za sporazumevanje, odsustvo osećaja nostalgije i jednostavno snalaženje u okruženju u kojima ima dosta studenata i drugih ljudi iz iste zemlje. Pored toga, studije medicine u Beču obezbeđuju praćenje teorijske nastave u kombinaciji sa praktičnim radom i odličnim zaradama nakon zaposlenja. 

Apliciranje i pravila studiranja u prestonici Austrije 

Da bi se upisale studije medicine u Beču, potrebno je podneti zahtev i priložiti jasno definisana dokumenta univerzitetima u predviđenom roku. Fakulteti organizuju prijemne ispite, koji se često održavaju na nemačkom jeziku, uz naravno prethodno savladavanje i učenje za uspešno sporazumevanje, kao i pisanu i usmenu komunikaciju. Prijemni ispit obuhvata predmete kao što su biologija, fizika, matematika, hemija uz raznovrsne testove sposobnosti. Dokumentacija koja se podnosi obuhvata svedočanstva i diplomu o završenoj srednjoj školi, pasoš i lična dokumenta, potvrdu o određenom nivou predznanja stranog jezika – najčešće nemačkog, dok određeni univerziteti organizuju nastavu i na engleskom jeziku, do je potrebno priložiti i dokaz o uplati prijave na fakultet. 

U zavisnosti od odabranog univerziteta i programa, studije medicine u Beču se mogu razlikovati, ali najčešće traju 6 godina, odnosno 12 semestara, uz određeni broj nedelja prakse. Pored Beča, drugi gradovi koji imaju sjajne uslove za obrazovanje u Austriji su Linc i Grac. Stečene diplome, uverenja o praktičnom radu i sertifikati priznati su širom sveta, zbog čega je izbor studija u prestonici Austrije idealan način za dobijanje znanja i veština, kao i mogućnost zaposlenja u kratkom roku.

Studije medicine u Beču obuhvataju formalno obrazovanje osnovnog ili postdiplomskog nivoa, koje se odvijaju na nemačkom ili engleskom jeziku i rezultiraju sticanjem prestižnih diploma, koje su akreditovane i priznate širom sveta, čak i u Americi. Za mlade su dostupne opcije stipendiranja, kao i razmene studenata, što su vrlo povoljni i istovremeno kvalitetni načini za ostvarenje snova edukacije u oblasti medicine.






Srodni tekstovi:


Ogledala po meri

Kada govorimo o uređenju enterijera na pamet nam padne milion i jedan detalj koji bismo mogli da ukl...

Detaljnije

Šta vas očekuje u 12 nedelji trudnoće?

Iako kažu da je ovo magično doba, većina trudnica se ne oseća tako jer je do sada doživela velike ho...

Detaljnije

Xiaomi predstavio proširenu Mi 11 seriju na globalnoj mega premijeri

Predstavljeni Mi 11 Ultra, Mi 11 Lite 5G/Mi 11 Lite i Mi 11i uz Mi Smart Band 6 i Mi Smart Projector...

Detaljnije

Karakterne crte koje mogu opisati psihologiju ličnosti

Kroz decenije koje su za nama mnogo truda i rada je uloženo kako bi se unapredilo razumevanje čoveka...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS