Studije medicine u Beču – obrazovanje koje stvara kvalitetnu osnovu za zaposlenje


Biznis Obrazovanje



Prestonica i najveći grad Austrije, koji ima gotovo 2.000.000 stanovnika i istoriju koju ispisuje duže od 4 milenijuma, jeste Beč. Prepoznatljiv po kulturnim znamenitostima, dvorcima i utvrđenjima, istorijski značajnim umetnicima i turističkim atrakcijama, Beč je istovremeno bitno središte univerziteta. Studije medicine u Beču predstavljaju obrazovanje koje je poznato svuda u svetu kao inovativno, prestižno i kvalitetno.

Kako je Beč grad koji nije mnogo daleko od Srbije, veoma je popularan za studiranje i odlazak mladih iz naše zemlje u Austriju radi sticanja obrazovanja, veština i sposobnosti u željenoj oblasti zaposlenja. Studije medicine u Beču mogu biti savršen način da se stekne diploma i uverenje, kao i obezbede nenadmašna iskustva, a nakon toga i zaposlenje ili povratak u matičnu zemlju sa značajnim znanjem i ovladanim tehnikama rada.

Odlične pogodnosti studiranja u Beču – sve što je mladima potrebno u jednom gradu

Studije medicine u Beču mogu postati realnost uz apliciranje i vožnju automobilom od svega 6 časova, za razliku od drugih krajeva sveta. Ideja studiranja u Austriji za mlade iz naše zemlje je savršena prilika upoznavanja nove kulture, tradicije i običaja, istorije i ispisivanja sjajnih iskustava, paralelno uz sticanje kvalitetnog znanja i praktičnih veština. Prijava za osnovne studije najčešće traje do početka septembra, pa se tako nakon završene srednje medicinske ili srodne stručne škole mogu nastaviti studije u Beču. 

Velika prednost za mlade je to što se u prestonici Austrije nalazi veliki broj Srba, što je idealno za sporazumevanje, odsustvo osećaja nostalgije i jednostavno snalaženje u okruženju u kojima ima dosta studenata i drugih ljudi iz iste zemlje. Pored toga, studije medicine u Beču obezbeđuju praćenje teorijske nastave u kombinaciji sa praktičnim radom i odličnim zaradama nakon zaposlenja. 

Apliciranje i pravila studiranja u prestonici Austrije 

Da bi se upisale studije medicine u Beču, potrebno je podneti zahtev i priložiti jasno definisana dokumenta univerzitetima u predviđenom roku. Fakulteti organizuju prijemne ispite, koji se često održavaju na nemačkom jeziku, uz naravno prethodno savladavanje i učenje za uspešno sporazumevanje, kao i pisanu i usmenu komunikaciju. Prijemni ispit obuhvata predmete kao što su biologija, fizika, matematika, hemija uz raznovrsne testove sposobnosti. Dokumentacija koja se podnosi obuhvata svedočanstva i diplomu o završenoj srednjoj školi, pasoš i lična dokumenta, potvrdu o određenom nivou predznanja stranog jezika – najčešće nemačkog, dok određeni univerziteti organizuju nastavu i na engleskom jeziku, do je potrebno priložiti i dokaz o uplati prijave na fakultet. 

U zavisnosti od odabranog univerziteta i programa, studije medicine u Beču se mogu razlikovati, ali najčešće traju 6 godina, odnosno 12 semestara, uz određeni broj nedelja prakse. Pored Beča, drugi gradovi koji imaju sjajne uslove za obrazovanje u Austriji su Linc i Grac. Stečene diplome, uverenja o praktičnom radu i sertifikati priznati su širom sveta, zbog čega je izbor studija u prestonici Austrije idealan način za dobijanje znanja i veština, kao i mogućnost zaposlenja u kratkom roku.

Studije medicine u Beču obuhvataju formalno obrazovanje osnovnog ili postdiplomskog nivoa, koje se odvijaju na nemačkom ili engleskom jeziku i rezultiraju sticanjem prestižnih diploma, koje su akreditovane i priznate širom sveta, čak i u Americi. Za mlade su dostupne opcije stipendiranja, kao i razmene studenata, što su vrlo povoljni i istovremeno kvalitetni načini za ostvarenje snova edukacije u oblasti medicine.






Srodni tekstovi:


Kako prepoznati kvalitetnu obuću: Ključni faktori za razmatranje

Kada je u pitanju kupovina obuće, prepoznavanje kvalitetnih proizvoda je od suštinske važnost...

Detaljnije

Strategije za identifikaciju emocionalnih prevaranata!

Emocionalni manipulatori su često vešti u prikrivanju svojih pravih namera, što ih čin...

Detaljnije

Kinoa, heljda i spelta - zaboravljene ili retko korišćene, a značajne žitarice

Interesantno je što svakodnevno govorimo o drugačijoj ishrani, ishrani koja je novijeg datuma...

Detaljnije

Razlozi posete ginekološkoj ordinaciji

Ginekološke ordinacije danas idu „ruku pod ruku“ sa reproduktivnim zdravljem lep&...

Detaljnije
Copyright © 2019 MacvaPress. All rights reserved.
Izrada sajta by GW, SEO by WBS